Ketprofiel

Het profiel waarmee je inlogt op de Ketnet-app of Ketnet-site heet het Ketprofiel. 

Wat kan je doen met een Ketprofiel?

Ketprofiel

Met een Ketprofiel heb je tot bijna alles toegang op de Ketnet-website en in de Ketnet-app. Je kan bijvoorbeeld filmpjes of reacties leuk vinden, reageren op oproepen, highscores van spelletjes opslaan en nog heel veel meer.
 

Je ouders kiezen of je ook foto’s of video’s kan uploaden met je Ketprofiel die niet alleen door jou en je vrienden, maar door alle Ketnetters te bekijken zijn. Bijvoorbeeld voor grote acties als de Move tegen pesten. Ketnet mag dan je foto’s gebruiken in de Ketnet-wrap of er bijv. een collage van maken. Als dat de bedoeling is, laten we dat altijd weten op de plaats waar je de foto of video kan uploaden.

Bij het aanmaken van een Ketprofiel vraagt Ketnet een aantal gegevens:

Gebruikersnaam
De gebruikersnaam is de naam van je Ketprofiel. Je gebruikt deze ook om aan te melden. Je mag deze zelf kiezen. Het moet niet je echte naam zijn. Je kan jezelf bijvoorbeeld “rikketik” noemen. Je vrienden weten dat jij “rikketik” bent. Niemand ziet je echte naam.
Naam en voornaam
Dit is je officiële voornaam en achternaam zoals op je identiteitskaart. Deze moet juist zijn. Op die manier weet Ketnet wie jij bent. Als je een Kingsize Ketprofiel hebt, kunnen andere Ketnetters met een Kingsize Ketprofiel je met deze gegevens terugvinden en toevoegen als vriendje.
Geboortedatum
Door je geboortedatum mee te geven weet Ketnet hoe oud je bent en als je jarig bent. Wie weet krijg je op die dag een speciaal berichtje van de wrappers!
E-mailadres ouder
Het e-mailadres van één van je ouders of voogd. Je hebt namelijk de toestemming van je ouders nodig om een Ketprofiel aan te maken. Dit e-mailadres mag niet hetzelfde zijn als je eigen e-mailadres.
Telefoonnummer van ouders
Als je een Ketprofiel aanmaakt, dan heeft Ketnet dit telefoonnummer nodig omdat je ouders een berichtje op hun telefoon krijgen met daarin een code waarmee ze je Ketprofiel kunnen activeren. Dit telefoonnummer moet juist zijn. Af en toe worden er steekproeven gehouden en wordt dit nummer gebeld om na te gaan of je ouders wel degelijk toestemming hebben gegeven.
E-mailadres
Dit is je eigen e-mailadres. Je kiest zelf of je dit wilt geven of niet. Op deze manier kan Ketnet je wekelijks een nieuwsbrief met allerhande weetjes en nieuwtjes over Ketnet doorsturen. Je kan je steeds uitschrijven op deze nieuwsbrief.
Profielfoto
Dit is een foto van jezelf. Als je vrienden wil toevoegen worden de profielfoto’s getoond zodat je kan zien wie de juiste persoon is als meerdere kinderen dezelfde naam hebben.
Andere gegevens
Dit kan gaan over je hobby’s, je lievelingsmuziek, je lievelingsprogramma, je favoriete wrapper, enzovoort. Je kiest zelf welke gegevens je wil laten weten en welke niet. Als je een Kingsize Ketprofiel hebt, kunnen je vriendjes ontdekken wat je leuk vindt.

Ketnet wil een veilige omgeving voor kinderen zijn. Dit kan alleen als je ouders of voogd het goedvinden dat je gegevens met Ketnet deelt. Als je ouders of voogd dit niet graag zouden hebben, kunnen zij Ketnet altijd zeggen hiermee te stoppen. Vanaf je 13e verjaardag kan je jouw gegevens delen zonder de toestemming van je ouders of voogd.

Baas over je gegevens

Je bent en blijft altijd baas over je gegevens. Het zijn immers jouw gegevens. Je hebt daarom enkele rechten die je kan gebruiken. Je kan jouw gegevens:

  • inzien: om te kijken wat Ketnet allemaal over jou bijhoudt
  • aanpassen: om Ketnet te laten weten dat bijvoorbeeld jouw naam verkeerd geschreven is of als je een ander e-mailadres hebt.
  • verwijderen: om Ketnet te laten weten dat je niet langer wil dat Ketnet jouw gegevens bijhoudt.

Dit kan je via jouw Ketprofiel doen. Heb je toch nog een vraag, dan helpen we je graag verder.

De Ketnet-website en de Ketnet-apps willen een veilige omgeving voor je zijn. Daarom vindt Ketnet de veiligheid van jouw gegevens héél belangrijk. Deze zijn immers privé. Ketnet belooft dat ze er voortdurend alles aan doet om alle gegevens die je achterlaat op de Ketnet-website of in de Ketnet-apps veilig te bewaren.

Hiervoor gebruikt Ketnet verschillende manieren van beveiliging die er voor moeten zorgen dat niemand ongeoorloofd toegang krijgt tot jouw gegevens. Het internet is jammer genoeg niet 100% veilig. Hoewel Ketnet haar uiterste best doet om jouw gegevens op de best mogelijke manier te beschermen, kan Ketnet niet uitsluiten dat er zich soms incidenten voordoen. Ketnet zal er alles aan doen om deze onmiddellijk op te lossen en je te informeren.

Ja. Ketnet kan jouw gegevens doorgeven aan bedrijven die Ketnet helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van een wedstrijd. Ketnet zorgt er natuurlijk wel voor dat dit altijd veilig gebeurt en dat deze bedrijven niets doen dat ze niet mogen.

Ketnet is een reclamevrije omgeving. Ze gebruikt dus nooit je gegevens om je reclame te tonen voor bv. voeding, kleding of speelgoed.

We houden Ketnet graag veilig en kunnen hiervoor samenwerken met de politie of Child Focus. Als de politie of het gerecht je gegevens vraagt, moet Ketnet deze aan hen doorgeven.

Ketnet houdt jouw gegevens bij zolang ze deze nodig heeft. Als je ervoor kiest om je gegevens niet langer met Ketnet te delen, dan gebruikt Ketnet deze niet langer. Ketnet bewaart de gegevens wel nog onzichtbaar voor anderen gedurende twee jaar veilig op haar computers.

Wij zijn Ketnet. Ketnet is een zender van de VRT, de openbare omroep voor televisie en radio in Vlaanderen. VRT heeft naast Ketnet ook andere tv-zenders. Zoals Eén en Canvas. Die ken je misschien ook wel. Of misschien luister je wel naar muziek op één van de radiozenders van VRT, zoals MNM.

Gegevens VRT
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel
KBO 0244.142.664.

Als je vragen hebt over je gegevens helpen we je graag verder. We zullen je vraag zo snel als mogelijk beantwoorden.

Je kan ook altijd contact opnemen met onze persoon die toeziet op de bescherming van gegevens bij Ketnet via dpo@vrt.be. Hij is zo’n beetje de politieagent voor privacy bij de VRT.

Wij hopen dat je het volgende e-mailadres niet snel zal nodig hebben. Maar voor klachten over ons privacybeleid sturen wij je graag door naar klachtenprocedure@vrt.be. Als je wil, kan je ook een klacht indienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. Meer informatie daarover vind je terug op hun website.

Lees ook