Je gegevens

Wat zijn gegevens?

Gegevens zijn bijvoorbeeld: je naam, je adres, je leeftijd, het e-mailadres of telefoonnummer van je ouders, een foto van jou, … Dus alles wat iets over jezelf vertelt.

Bij wedstrijden & acties
Als je wil meedoen aan een wedstrijd of een actie, vraagt Ketnet sommige gegevens zoals je naam, adres en eventueel andere gegevens. Deze gegevens heeft Ketnet nodig om je te kunnen laten meespelen met de wedstrijd en je daarna eventueel een prijs op te sturen.
Bij het Ketprofiel
Als je een Ketprofiel wil aanmaken heeft Ketnet een aantal gegevens van je nodig. Meer informatie daarover vind je in het menu onder 'Ketprofiel'.
Bij het bezoeken van de Ketnet-websites & apps
Telkens als je surft naar de Ketnet-website of de Ketnet-apps opent, telt jouw bezoek mee voor de statistieken. Met statistieken bedoelen we een teller die het aantal bezoekers optelt of opmeet. Daarvoor gebruiken we cookies, lees hierover meer in het menu 'cookies'.
Bij nieuwsbrieven
Als je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Ketnet gebruikt Ketnet jouw gegevens ook om je deze op te sturen.
Bij misbruik of gevaar
Ketnet kan zo ook een oogje in het zeil houden: als iemand Ketnet zou gebruiken op een manier die niet kan, kunnen we ingrijpen.

Ketnet wil een veilige omgeving voor kinderen zijn. Dit kan alleen als je ouders of voogd het goedvinden dat je gegevens met Ketnet deelt. Als je ouders of voogd dit niet graag zouden hebben, kunnen zij Ketnet altijd zeggen hiermee te stoppen. Vanaf je 13e verjaardag kan je jouw gegevens delen zonder de toestemming van je ouders of voogd.

Baas over je gegevens

Je bent en blijft altijd baas over je gegevens. Het zijn immers jouw gegevens. Je hebt daarom enkele rechten die je kan gebruiken. Je kan jouw gegevens:

  • inzien: om te kijken wat Ketnet allemaal over jou bijhoudt
  • aanpassen: om Ketnet te laten weten dat bijvoorbeeld jouw naam verkeerd geschreven is of als je een ander e-mailadres hebt.
  • verwijderen: om Ketnet te laten weten dat je niet langer wil dat Ketnet jouw gegevens bijhoudt.

Dit kan je via jouw Ketprofiel doen. Heb je toch nog een vraag, dan helpen we je graag verder.

De Ketnet-website en de Ketnet-apps willen een veilige omgeving voor je zijn. Daarom vindt Ketnet de veiligheid van jouw gegevens héél belangrijk. Deze zijn immers privé. Ketnet belooft dat ze er voortdurend alles aan doet om alle gegevens die je achterlaat op de Ketnet-website of in de Ketnet-apps veilig te bewaren.

Hiervoor gebruikt Ketnet verschillende manieren van beveiliging die er voor moeten zorgen dat niemand ongeoorloofd toegang krijgt tot jouw gegevens. Het internet is jammer genoeg niet 100% veilig. Hoewel Ketnet haar uiterste best doet om jouw gegevens op de best mogelijke manier te beschermen, kan Ketnet niet uitsluiten dat er zich soms incidenten voordoen. Ketnet zal er alles aan doen om deze onmiddellijk op te lossen en je te informeren.

Ja. Ketnet kan jouw gegevens doorgeven aan bedrijven die Ketnet helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van een wedstrijd. Ketnet zorgt er natuurlijk wel voor dat dit altijd veilig gebeurt en dat deze bedrijven niets doen dat ze niet mogen.

Ketnet is een reclamevrije omgeving. Ze gebruikt dus nooit je gegevens om je reclame te tonen voor bv. voeding, kleding of speelgoed.

We houden Ketnet graag veilig en kunnen hiervoor samenwerken met de politie of Child Focus. Als de politie of het gerecht je gegevens vraagt, moet Ketnet deze aan hen doorgeven.

Ketnet houdt jouw gegevens bij zolang ze deze nodig heeft. Als je ervoor kiest om je gegevens niet langer met Ketnet te delen, dan gebruikt Ketnet deze niet langer. Ketnet bewaart de gegevens wel nog onzichtbaar voor anderen gedurende twee jaar veilig op haar computers.

Wij zijn Ketnet. Ketnet is een zender van de VRT, de openbare omroep voor televisie en radio in Vlaanderen. VRT heeft naast Ketnet ook andere tv-zenders. Zoals Eén en Canvas. Die ken je misschien ook wel. Of misschien luister je wel naar muziek op één van de radiozenders van VRT, zoals MNM.

Gegevens VRT
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel
KBO 0244.142.664.

Als je vragen hebt over je gegevens helpen we je graag verder. We zullen je vraag zo snel als mogelijk beantwoorden.

Je kan ook altijd contact opnemen met onze persoon die toeziet op de bescherming van gegevens bij Ketnet via dpo@vrt.be. Hij is zo’n beetje de politieagent voor privacy bij de VRT.

Wij hopen dat je het volgende e-mailadres niet snel zal nodig hebben. Maar voor klachten over ons privacybeleid sturen wij je graag door naar klachtenprocedure@vrt.be. Als je wil, kan je ook een klacht indienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. Meer informatie daarover vind je terug op hun website.

Lees ook